Splet in seo

Zakaj je koristna optimizacija spletne strani

Optimizacija

Si za vaše spletne strani želite, da bi bile visoko uvrščene na internet iskalnikih, bi privabljale čim večje število ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, da bi bile najdene pod različnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimizacija spletne strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti internet strani in visoke konkurenčnosti vitalnega pomena, saj zagotavlja dobro najdenost vaše internet strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani. Mnoga podjetja se zatekajo kar k plačljivemu oglaševanju internetnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkakovostnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko iskalnikov zaradi prenova spletnih strani. Prednost optimizacije spletnih strani je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je internetna stran končana in dobro uvrščena v spletnih iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimiziranja spletnih strani boste pridobili dobro in uspešno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimiziranje internet strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Optimizacija spletne strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. Kar pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji spletnih strani določena spletna stran za optimizirane ključne besede v internet iskalnikih uvršča čim višje med najdenimi rezultati. Na dobro uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Danes samo dobra optimizacija internetnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Kvalitetna optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

Optimiziranje spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu mnogi ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal, ali pa na srečo je tako, da se za pravilnim postopkom optimizacija strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Nestrokovna prenova internet strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekaj od pomembnejših faktorjev učinkovite optimizacije: • pravilna izdelava spletnih strani (kodiranje), • prava izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani. Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kakovostno in učinkovito. Že v samem postopku izdelave spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj firme opredelijo željeni cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov