Splet

Kvalitetne strani

Faza izdelovanja spletnih strani

Proces izdelave internetnih strani ne zajema samo ene osebe. V izdelavo so vključeni vsi, od strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, mojstra za css in html, grafičnega oblikovalca, tekstopisca ter komercialista. Seveda na koncu še linux administratorja, ki izdelane spletne strani strokovno instalira na strežnike. Če se zgodi, da manjka samo en od potrebnih napisanih členov v zapleteni verigi oseb, ki se ukvarjajo z vašo internetno stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa življenja je več kot pomembno, da bo osebi, ki vaše internetne strani pogleda, nemudoma jasno, s čim se ukvarjate in kaj mu želite sporočiti. Več kot pomembno je, da ga originalna podoba in vsebina spletnih strani prepričata v nadaljnje branje ostalih internetnih podstrani. Nujno je poudariti, da morajo biti na vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in koristne informacije ter pri roki povezave za nadaljnje raziskovanje in preprost kontakt. Že v sami podobi je torej potrebno upoštevati preprostost iskanja osnovnih in izločitev nepotrebnega klikanja, kar se bo obrestovalo z zadovoljstvom vaše bodoče stranke, ki se bo na vaše internetne strani zelo rada vračala.

Izdelava vaših spletnih strani je korak, ki sledi vašemu strinjanju z novo grafično podobo spletnih strani. Najbolj pomemben segment celotnega procesa izdelave spletnih strani je gotovo postopek kodiranja izvorne kode internet strani. Z uporabo najsodobnejših tehnologij W3C, CSS in XHTML ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri izdelavi internet strani , h kodiranju pristopimo celovito. Statične internetne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so še posebej za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna spletna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v ugodni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletne strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Oblikovanje internetnih strani

Izdelava internet strani z možnostjo urejanja vsebin je namenjena zlasti strankam, ki hočejo sami, kadarkoli, opravljati morebitne spremembe na lastnih spletnih straneh. Prav tako je CMS sistem primeren za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo dnevno in se morajo te spremembe podatkov na spletu odražati takoj. Kakovostna optimizacija internetnih strani je bistvena za dejansko povečanje obiska vaših internetnih strani. Samo pravilno določene ključne fraze vam bodo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo stran z iskalnikov so daleč najboljši obisk spletnih strani in izrada web stranica, za povrh, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v samem postopku izdelave spletnih strani načrtujemo postavitev ključnih fraz, ki zadevajo veše podjetje. Na koncu procesa izdelave pa v tesnem sodelovanju s stranko in z uporabo naših posebnih ter našega znanja, opravimo še podrobno optimizacijo internetnih strani za izbrane ključne besedne zveze. Začetna poteza izvedbe celotnega projekta je določitev vašega internetnega naslova oziroma domene. Ob sklenitvi dogovora o projektu izdelave spletnih strani vam za začetek svetujemo kako izbrati internetni naslov. Z vašim soodločanjem ter ob upoštevanju naziva vašega podjetja, področja dejavnosti s katero se vaše podjetje ukvarja, skupaj določimo najprimernejši spletni naslov.

Zaključni del celotnega postopka izdelava spletnih strani in grafičnega oblikovanja, postavitve in optimizacije spletnih strani, je prijava internetnih strani v posebne imenike in iskalnike. Kakovostna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek celotne izdelave spletnih strani. Po končanem procesu izdelave internetnih strani in po pozitivni potrditvi naročnika, da je s končno izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, njegove internetne strani kvalitetno dodamo v vse najbolj obiskane svetovne in domače spletne imenike. Spletno oglaševanje oziroma spletni marketing je trenutno najboljši način promocije podjetja, dejavnosti, storitev ali izdelkov. Glavni razlog je predvsem ta, da je internetno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so tisk, radio ali televizija. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od več dejavnikov, daleč najpomembnejša pa sta 2. Prvi parameter je razmerje med številom prikazov vašega oglasa in dejanskim številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš oglas in nato izvedli željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega marketinga so zelo enostavno merljivi, kar vam zagotavlja takojšen vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, hkrati pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev parametrov, ki potem dajo še večjo učinkovitost tega oglaševanja. Dobra izdelava spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Samo pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so usmerjeni na vašo internet stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletne strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje celotno postavitev spletnih strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo s samo izdelavo vaših strani.

<< Domov